Vinterdäck och bilkörning

Många människor som kör bil vintertid har för stort förtroende till sina vinterdäck. Ett vinterdäck ger inte så förbluffande bättre vägegenskaper som man skulle kunna tro. Vinterdäck som är lite halvtaskiga kan bete sig sämre på ett slipprigt underlag än fina sommardäck.

Jag har gjort en uppdelning av hur det skulle kunna se ut angående folks förtroende till vinterdäck:

Grupp 1: De obildade. De som kör precis som om det vore sommar, bara för att de bytt till vinterdäck.

Grupp 2: De som slänger på vinterdäck och sen kör i 55 km/h på motorvägen för att det kan vara halt, oavsett om det är barmark, glansis eller snömodd.

Grupp 3: De som byter till vinterdäck för att lagen kräver det. Men kör alltid efter rådande omständigheter. De har oftast en vana som kan avslöja och undvika de ställen som kan vara hala.

Fakta om vinterdäck  

Ett vinterdäck innehåller ett mjukare gummi än ett sommardäck för att inte hårdna allt för mycket under sträng kyla. De har djupt plogformat mönster för att kunna ”skovla” sig fram i djup snö. Dubbade och dubbfria vinterdäck förekommer på marknaden. De dubbade däcken har två rader med ståldubb sittandes på var sida om mitten på däcket. Dubbarna är till för att slås ner i isen av bilens tyngd och på det viset få ett bättre grepp. De odubbade däcken har istället små sk gummilameller eller gummiflikar som är utvikta lite grann mot färdriktningen för att greppa extra bra i mycket snö men har ingen funktion på is.

Det finns många olika fabrikat som tillverkar vinterdäck. Men bäst är såklart de nordiska märkena tex Gislaved eller Nokia.

Jag föredrar ett dubbat däck jämfört med ett odubbat. Det odubbade däcket har så minimalt bättre egenskaper på snö än det dubbade, medans ett dubbat däck är klart bättre på is.

Jag känner många som aldrig förut använt vinterdäck. De kör efter hur väglaget är. Men visst den gången som dom verkligen måste bromsa in för den där älgen eller barnet som korsar vägen och där den där isfläcken som också finns, så blir ju bromssträckan klart kortare. Men ser man det på så vis att händer inget oförutsett så fungerar det bra att köra med sommardäck. 

Här nedan har jag räknat upp några saker och tips som jag kommit underfund med och tror är viktiga att tänka på när man kör i ett halt vinterväglag:

Man bör alltid använda fullgoda vinterdäck. Inte för att kunna köra fortare på något sätt utan bara för att kunna känna sig lite säkrare ifall något skulle inträffa. Och framförallt för att kunna ta sig fram bra. 

Planering och framförhållning är viktigt. Tänka på att man behöver bromsa lite tidigare än vanligt. Försök avslöja var det kan vara halt. Typiska platser är korsningar, rödljus och utfarter. En annan viktig sak är att aldrig göra så att hjulen börjar spinna. Mjuk på koppling och gas är det som gäller. Så fort som hjulen släpper och börjar spinna blir det nästan omöjligt att få grepp igen. Friktionen mellan hjul och snön gör så att snön smälter och blir till is, likt en glaciär.

Rikta aldrig ett för stort förtroende på dina vinterdäck. Kör alltid efter väglaget och förutse vad som kommer bakom nästa krök.

14 svar till “Vinterdäck och bilkörning”

  1. Pingback: cealis
  2. Pingback: ciprofloxacin drug
  3. Pingback: generic ventolin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *